Vi har gleden av selge Viridian sin EcoLite-ladestasjon på det norske markedet. Dette er en av de rimeligste 22kW ladestasjonen med type 2 uttak på markedet, og så vidt vi vet den aller rimeligste med integrert lastdeling, solid kabinett i metall og 6mA DC-RCM.

Denne ladestasjonen har type 2 uttak og kan derfor brukes til alle moderne elbiler (biler lansert etter 2008). Man må i tillegg til ladestasjonen benytte en kabel fra denne til bil, enten type 2-type 2 om man har en bil med type 2 inntak (F.eks Tesla, VW, BMW) eller type 2-type 1 om man har en bil med type 1 inntak (f.eks eldre Nissan Leaf eller Kia). Mange av forhandlerne leverer riktig kabel med bilen (bl.a VW) men andre gjør det ikke. Det kan også være kjekt å ha en egen kabel som står fast koblet i ladestasjonen. Vil tilbyr derfor et bredt utvalg av kabler her: Type 2 kabler

EcoLite-ladestasjonen takler alt av strømkurser. Fra 1-fase 230V 6A til 3-fase 400V 32A og også 3-fase 230V for Teslas proprietære 2-fase ladeløsning samt ekte 3-fase lading på 230V IT-nett for Tesla Model 3. Du trenger altså ikke å bytte ladestasjon om du senere oppgraderer strømkursen eller bytter elbil. Dette er med andre ord en riktig universal ladestasjon.

EcoLite leveres med integrert 6mA DC-filter (DC-RCM) og valgfritt med jordfeilbryter type A i tillegg. Det betyr at man ikke behøver å installere dyre og plasskrevende jordfeilvern type B i sikringsskapet. 

Ladestasjonen tilpasses kursen den skal benyttes på ved å stille inn ønsket maks strømtrekk på en dip-switch internt i ladestasjonen. Alt fra 6A til 32A er mulig.

EcoLite har også integrert lastdeling, slik at to ladestasjoner kan dele på en kurs. Da får man full effekt når en av de er i bruk og halv effekt når begge er i bruk. Kjøper du en EcoLite nå og kobler den på en ny kurs kan du altså koble opp en EcoLite til på samme kursen senere, om behovet oppstår. Ladestasjonene kommuniserer med hverandre over en tynn signalkabel.

Har du allerede en CEE-kontakt du ønsker å bruke til lading men vil ha en fast ladestasjon tilkoblet? Ikke noe problem, for et lite tillegg leverer vi ladestasjonen med tilpasset lenge tilførselskabel og CEE-støpsel. Ta kontakt for mer informasjon.

Vi gjør oppmerksom på at det ikke er tillatt å installere ladestasjon som kommer uten tilførselskabel/CEE-støpsel selv, den skal kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet.

Leveringstid:

Vi har normalt bra med EcoLite på lager.


Tekniske data:

Ladeuttak: Type 2 støpsel
Strømtilførsel: 1-fase 230V 6A til 3-fase 32A 400V (1,4kW til 22kW)
Dimensjoner (BxHxD): 230x320x95mm
Vekt: Ca. 5kg

Varenr.: Beskrivelse: Pris:
ELT332D

EcoLite ladestasjon med type 2 uttak og 6mA DC-RCM

7500,-
ELT332DA EcoLite ladestasjon med type 2 uttak, 6mA DC-RCM og jordfeilbryter type A

7750,-

PT Signalkabel for lastdeling, pris pr. meter

12,-


Hvilken skal du velge?:

- For installasjon på ny kurs velges normalt ELT332D. Det benyttes da jordfeilutomat i sikringsskapet. 
- For installasjon på eksisterende kurs (f.eks kurs til garasje) benyttes normalt ELT332DA siden det er krav om eget jordfeilvern til ladestasjonen. 
- For installasjon på eksisterende kurs med industristikk (CEE) benyttes normalt ELT332DA med ferdig koblet tilførselskabel
- Skal det installeres to stk. EcoLite med lastdeling benyttes normalt ELT332DA slik at hver ladestasjon får eget jordfeilvern. Det benyttes da automatsikring i skapet og dobbeltisolert kabel fra skap til EcoLite.
- For andre varianter ta kontakt med oss for rådgiving :)